april 15, 2024

Dating

Online dating blog

Glijmiddel

Glijmiddel, niet alleen kan de sex hierdoor geweldig voelen – het maakt ook seks met condooms veiliger en aangenamer maken door het verminderen van ongewenste wrijving. En laten we eerlijk zijn, het experimenteren met glijmiddel brengtseen heleboel plezier! Als het gaat om het maximaliseren van het genot van jouw en je partner, is het vinden van de perfecte glijmiddel belangrijk. Maar, net zoals condooms, zijn ook niet alle glijmiddelen ‘one size fits all’. We hebben allemaal onze individuele voorkeuren. Daarom hebben wij hieronder een paar tips voor je opgesomd:

Ben je van plan om het glijmiddel vaginaal te gebruiken?

Van middelen op basis van water of juist siliconen, er zijn tal van vaginale glijmiddelen om uit te kiezen. Echter, als jij of je partner vatbaar zijn voor schimmelinfecties, zoek dan naar een glijmiddel die glycerine vrij is.

Gevoeligheid

Als jij of je partner gevoelig zijn, is er een groot assortiment aan glijmiddelen verkrijgbaar die hier speciaal op aangepast zijn. Het belangrijkste is dat de producten geen geurstoffen, suikers, glycerol of parabenen bevatten. Geen synthetische geur of smaak betekent alleen maar dat er verder geen afleiding zal ontstaan, en je jezelf volledig kunt verliezen in de ervaring!

Ben je van plan om anale seks te hebben?

De anus van nature niet vochtig, en dus is een glijmiddel een absolute must voor plezier en veiligheid. Kies voor een glijmiddel dat siliconen bevat of een langdurige siliconen-achtig gevoel kan geven.

En…hoe zit het dan met orale seks?

Een lekker smaakje kan zeker bijdragen aan de kwaliteit van orale seks! Een gewoon glijmiddel smaakt vaak niet zo lekker, dus kies voor een glijmiddel met een Pina Colada smaakje, aardbei, groene appels of kiwi. Hmm, dat klinkt nog eens goed! Let natuurlijk wel op de ingrediënten, vooral als jij of je partner allergisch zijn voor bepaalde stoffen.

En last but not least: de solo session

Een goed glijmiddel kan je masturbatie sessie op heel veel niveau’s verbeteren. Onze suggesties? Een natuurlijke lube die rijk en romig is, bijvoorbeeld vervaardigd met organische kokos-olie op basis van crème, een glijmiddel dat langer meegaat dan siliconen gebaseerde producten. Bovendien is zo’n natuurlijk product meestal makkelijk met wat water af te spoelen en is vriendelijk voor de gevoelige huid van de penis. Er zijn ook verwarmende glijmiddelen op de markt die een uniek ingrediënt bevatten dat de huid bij contact verwarmt en zorgt voor een verwarmende sensatie.